Через Мармароси на Чорногору

Майже втрачена для широкого загалу назва Мармарош знову виникає і викликає до себе велике зацікавлення насамперед неповторними горами та мало порушеною природою цього карпатського краю. Розташований на пограниччі, віддалений від великих центрів промисловості, головних транспортних шляхів, Мармароський масив зберігає свою окремішність і загадковість.

Минулого тижня відбувся ФОТОтур “Від Попа до Попа – через Мармароси на Чорногору” в якому взяло участь 12 фотографів-мандрівників з різних міст України.

Сім днів і шість ночей фотоекпедиція провела в Карпатських горах “дикуном”, в наметовому містечку. Від Ділового через Мармароський масив, Україно-Румунським кордоном, через всю Чорногору, через Говерлу і перевал Шешул до Квасів, відчайдухами було подолано шлях довжиною 103 км! Погода цього року сприяла мандрівці на всі 100%. Мармурові гори, смерекові ліси і сонячні полонини, дивовижні квіти, льодовикові озера, афини і брусниця, море грибів, різнотрав’я і лікарське зілля, джерельна вода, полонинський сир, вівці і вівчарі, цікаві знайомства і мужні горяни, вражаючі заходи сонця і яскраві світанки, зоряне небо, ватра і гарячий чай у колі друзів – все це залишило найяскравіші спогади у серцях учасників ФОТОтуру Карпатськими горами.

Через Мармароси на Чорногору (ЧАСТИНА ПЕРША)

Через Мармароси на Чорногору (ЧАСТИНА ДРУГА)

Мармароси - Чорногора

Мармароси - Чорногора

Мармароси - Чорногора

Мармароси - Чорногора

Мармароси - Чорногора

Мармароси - Чорногора

  • Юрій:

    Чекаємо фотозвіт!!

  • Петро:

    Підкажіть, де залишали свої авто на час мандрівки?

  • Петро: цього разу авто залишали в Квасах, куди і планували спуститися. А в попередньому поході на Марми, транспорт залишали на території лісопильні, біля “адмінбудинку” (за мармуровим кар’єром), без нагляду, звичайно.

  • Петро:

    Дякую за відповідь, а в Квасах де залишали, в хазяїв? Чи є якась стоянка для авто?

  • Петро: В Квасах авто можна залишити на подвір’ї найближчої садиби або на стоянці біля готелю “Васкул” – початок маршруту на Петрос, біля мін. джерела: http://maps.google.com.ua/maps?q=N+48.16496+E+24.28232&hl=uk&ll=48.163738,24.264078&spn=0.049807,0.164795&sll=48.382803,31.17461&sspn=25.445257,67.631836&vpsrc=6&t=h&z=14

  • Дуже красиві місця! Ми йшли так, правда лише до г.Бребенескул.
    Дуже чекаю на фотозвіт!

  • Anna:

    Ігоре, фотографії як завжди неймовірні! А на фото з зорями немов північне сяйво, дуже гарно, ще такого не бачила! Продовжуйте дивувати нас своїми фотороботами. Дякую

  • Дмитро:

    Правильно_”Чумацький Шлях”.

Залишити коментар