13 жовтня 2012 року в селі Мужієво, що на Берегівщині, відбудеться третій гастрономічний фестиваль-ярмарок «Золотий гуляш 2012″.

Гості свята матимуть можливість побачити процес приготування та відчути смак традиційного угорського гуляша, а також поласувати різноманітні страви та випічки господинь, продегустувати кращі вина від місцевих виноробів.

В угорській кухні гуляш – традиційна страва. Найпопулярніший його вид – це знаменитий бограч-гуляш. Його неодмінно готують у великому казані. Втім на фестивалі матимуть місце менш відомі рецепти. До прикладу – “ташко-левеш” – так званий “бідняцький суп”, адже готують його без м’яса, однак з так званими “торбочками” з тіста. Закарпатці вважають, що саме чоловіки найкраще готують гуляш. Хоча представники сильної статі таки визнають – без допомоги жінки їхня страва була б не такою смачною.

Протягом дня, гості свята відчують та зануряться у атмосферу угорських народних традицій, на сцені виступатимуть фольклорні колективи, а народні умільці покажуть свою майстерність та продукцію народних промислів. Фестиваль “Золотий гуляш”, сподіваються місцеві мешканці, популяризуватиме регіон. Відтак розраховують на зацікавлення колоритними селами закарпатської Берегівщини з боку туристів.

Початок о 10.00, офіційне відкриття о 13.00
Місце проведення: с. Мужієво, Берегівського району, Закарпатської області
Контакти: Тел: +38 03141-234-16, +38 099-519-62-31 e-mail: turizmus@bereg.net.ua

Залишити коментар