21 серпня 2011 року, у селі Тисобикень (Виноградівський р-н), відбудеться третій Затисянський кулінариний фестиваль мелаю (кукурудзи). На фестивалі можна буде побачити, як готуються страви з кукурудзи за давніми рецептами та технологіями, скуштувати їх, спробувати самому намолоти кукурудзяну муку на жорнах та навчитися плетінню з кукурудзяного листя.
Гостей частуватимуть кулінарними стравами та виробами з кукурудзи: пуліска (мамалига) з сиром та шкварками, голубці з мелаю, пампушки з кукурудзяного борошна, крученики, а також традиційні угорські страви – бограч-гуляш, халасле (уха), різноманітна випічка. Все це можна буде запивати домашнім вином та паленкою зі слив і абрикос.
До речі, Ви знали, що кукурудза являється дієтичним низькокалорійним продуктом? На мою думку, це найкращий привід відвідати Закарпаття і завітати на кулінарний фестиваль кукурудзи в угорське село Тисобикень! Чекаємо на Вас!
Дата проведення: 21 серпня 2011 року. Початок о 11:00 на території Затисянського краєзнавчого музею
Місце проведення: село Тисобикень, Виноградівського р-ну, Закарпатської області.
Минулорічний ФОТОрепортаж з “Фестивалю КУКУРУДЗИ – 2010″ дивіться та читайте тут