Якщо у вас виникло бажання порадувати своїх рідних і друзів смачною випічкою, то цей простий рецепт булочок з фруктовою начинкою саме для вас!
БУЛОЧКИ З АБРИКОСАМИ
100 гр дріжджів
150 молока
150 мінеральної води
200 гр цукру
2 яйця
130 гр олії
Мука – 500 гр
Ванілін, сіль
Приготувати тісто опарним способом:
Змішати тепле молоко і мінеральну воду. Додати півпорції цукру, дріжджі, склянку муки. Суміш довести до консистенції рідкої сметани, після чого залишити на 15 хв. Міксером збити яйця з другою частиною цукру і влити до опари. Далі додати олію і поступово насипаючи муку замісити тісто до консистенції густої сметани. Тісто залишити на 2 години в теплому місці щоб підійшло.
Тим часом промити абрикоси і видаливши кісточку добре просушити їх. Змастивши руки олією сформувати булочки. Для цього на змазаній олією дошці злегка розкачати тісто товщиною 3 см. Склянкою вирізати два кружки. На один кружок покласти половинку абрикоси (човником) і посипати цукром. Другий кружечок покласти зверху (накрити булочку). Сформовані булки викласти в змащене смальцем деко і залишити на 20 хв. За цей час тісто збільшиться в 2 рази. Також смакують булочки у вигляді ватрушок.
Перед випічкою булочки змастити яйцем і притрусити посипкою.
Для посипки: склянка муки + півсклянки цукру + 100 гр масла – все ретельно перетерти руками. Випікати булочки при температурі 170-180С до готовності. Смачного!
____________________________________________________________________________________________
© Ігор Меліка