600-річчя села Микуличина, що на Яремчанщині, святкуватимуть зі смаком та користю. 21 вересня 2012 року тут відкриється ІІІ фестиваль автентичної карпатської кухні “Смачний Спас-2012”. Цьогоріч кулінарне дійство присвячене святкуванню дня села Микуличина.
Основою карпатських страв стануть лише натуральні, екологічно чисті продукти. Всі наїдки будуть приготовлені за старовинними рецептами. А гості фестивалю зможуть приготувати їх з власноруч. Організатори “Смачного Спасу-2012” запевняють, голодними у Микуличині не залишиться ніхто: ні гурмани, ні вегетаріанці. Також на відвідувачів фестивалю чекають численні майстер-класи зі стародавніх гірських ремесел та гуцульські етнографічні забави.
Відтак свято автентичної карпатської кухні обіцяє бути ще цікавішим та багатим на несподіванки. Передусім це стосується гостинних садиб. Свою культуру та неповторні страви за старовинними родинними рецептами представлятимуть усі місцеві етнорегіони: бойківщина, лемківщина, гуцульщина, опілля та покутьський край. Ще один сюрприз готують народні умільці та бджолярі. А от органічна кухня так і залишиться незмінною рисою фестивалю. Саме натуральні продукти стануть основою більше сотні різноманітних страв. Серед них, до прикладу, «Живий хліб». В основі призабутого, ще бабусиного рецепту — виготовлена власноруч закваска та жорнове борошно із цільного зерна. Тож таку випічку можна сміливо назвати «еліксиром здоров’я».
Рецепт «живого хліба», які і чимало інших згодом внесуть до єдиної на Україні книги — «Родинна кулінарія». Мандрівний посібник з приготування прадавніх страв невдовзі отримає і друковане доповнення — І том «Автентичної карпатської кухні». Унікальне видання ймовірно презентують на 800-ліття Тлумача. Адже саме це місто у 2013-му перехопить смачну естафету кулінарного «Спасу».