Другий щорічний фестиваль «Свято миргородської свині-2012» проходитиме 29-30 вересня 2012 року в Миргороді, на Полтавщині. Це подія стане цікавою як для дорослих, так і для дітей.
Виникнення цього фестивалю саме у Миргороді не випадкове, оскільки миргородська порода свиней була виведена у 1940 році у Миргородському районі. У всьому світі миргородську породу свиней визнають ідеальною за співвідношенням м’яса і сала. Миргородську рябу називають іще миргородською сальною, оскільки саме її сало вважають найсмачнішим.
Впродовж двох днів відвідувачам фестивалю пропонується шоу-програма, яка включає в себе багато гастрономічних розваг і цікавих видовищ: кулінарне шоу: приготування професійними кухарями страв на відкритому вогні, які потім можна буде скуштувати; майстер-класи з приготування страв зі свинини; вибір найкращого ресторану Миргорода; конкурси та змагання для відвідувачів: серед них такі конкурси як «найкращий салоїд» та «найспритніший м’ясоїд»; перегони поросят: минулого року визнано найголовнішою подією фестивалю; жіночі бої у багнюці: яскраве незвичне шоу на відповідну тематику, бажаючі зможуть позмагатися з переможницею; дитячі атракціони; виступи дитячих і дорослих танцювальних та пісенних колективів; вогняне шоу та салюти; сучасна дискотека зі спеціально запрошеним з Києва ді-джеєм.
Загалом на святі буде приготовано сто блюд зі свинини! Учасники розпалять велике вогнище, на якому десятки професійних кухарів приготують різноманітну смакоту: м’ясні рулети і вареники, котлети, відбивні, стейки, різноманітні ковбаси, тушковане м’ясо, борщ і м’ясні бульйони. Для цього десятки кухарів покажуть свою майстерність у приготуванні рулетів, стейків, котлет, відбивних, різноманітних ковбас, м’яса запеченого, тушеного, смаженого та шашликів.
На святі приготують фаршироване порося, а також спечуть найдовшу ковбасу та зроблять найважчу відбивну. Це будуть перші рекордсмени Миргородської книги рекордів, яку планують започаткувати на фестивалі. М’ясними стравами можна буде не лише посмакувати, а й навчитися секретів їх приготування – для всіх охочих проводитимуть майстер-класи. До того ж у рамках фестивалю діятиме виставка різноманітних порід свиней і маленьких поросяток _________________________________________________________________________