Пошук за тегами
Фото-тест
Знавець Карпат
Метеопрогноз
Погода в Карпатах

14 серпня 2013 року в місті Коломия відбудеться черговий обласний фестиваль «Медовий Спас». Програма фестивалю передбачає проведення мистецької програми та виставки-ярмарки меду і бджолопродуктів, які зібрані на екологічно чистих територіях Українських Карпат.

Цікавою новинкою фестивалю буде те, що запрошені не тільки бджолярі Карпатського регіону, але й з усієї України. Медова продукція буде різноманітна: всі види меду, пилок, маточне молоко, бджолиний хліб, вироби з воску та інше. На фестивалі національні парки презентуватимуть Карпатську бджолу не тільки як медоноса, але й унікального запилювача лук, лісів, гір. Мед та інші бджоло продукти були традиційними в народному лікуванні на Гуцульщині, зокрема, в оздоровленні дітей, в підсиленні здоров’я вагітних жінок. Мед, а не цукор подавалися до ґаздівського столу. Тому і виростали з потужним кістяком дужі та витривалі легені, рожевощокі дівчата.

На фестивалі будуть і апітерапевти та їх цікаві вулики для оздоровлення на яких можна спати. Рецепти поєднання цілющого меду з іншими продуктами харчування дадуть змогу туристам краще дізнатися про особливість лікувального меду. Метою фестивалю “Медовий Спас” є відродження української традиції освячення меду, популяризація медової продукції, вивчення історії розвитку пасічництва. Тому долучитися до «Медового спасу» можуть пасічники, громадські об’єднання, народні майстри, краєзнавці, художні колективи не тільки Івано-Франківщини, але й цілої України.

Цього року фестиваль очікує пасічників з різних регіонів країни, які не тільки реалізовуватимуть свою продукцію, але й відроджуватимуть давні традиції бджолярства. Тому «Медовий спас» – це не тільки приємне, але й корисне дійство. Відомо, що колись коломийський мед експортували до Відня, отож бджолярна справа у Коломиї розвивалася віддавна. Саме на багаторічних традиціях пасічництва і роблять акцент організатори дійства. Тому цього року обіцяють заманити на фестиваль не тільки тих, хто причетний до медоносної справи, але й людей, які люблять поласувати цією солодкою та корисною продукцією.

Залишити коментар