5 серпня 2012 року на Закарпатті у селищі Великий Бичків Рахівського району відбудеться другий фестиваль голубців.

Рахівський район Закарпаття є надзвичайно популярним серед туристів, окрім природних та аріхтектурних об’єктів, гостей області приваблюють чисельні святкування та фестивалі. Фестиваль “Бичківські голубці” було започатковано у 2010 році на якому приготували 25 видів голубців, за що він може потрапити до “Книги рекордів Закарпаття”. Щорічно фестиваль відвідують тисячі людей, серед яких гості з інших регіонів України та близького зарубіжжя.

Місцеві газдині запропонують гурманам і вегетаріанцям традиційні, гуцульські, угорські та румунські страви, а саме: Весільні голубці, Голубці з квашеної капусти, Голубці з бужениною різаною, Голубці з гречкою, Голубці з телятиною, Голубці з перловкою, Голубці з крупиками, Голубці з крупиками і рисом, Голубці з грибами, Голубці овочеві, Голубці з шкварками, Голубці з торгоньом, Голубці з чабриком, Голубці з смаженою солониною, Голубці з смаженою цибулею, Ліниві голубці, Голубці з солодкого переця, Голубці з солодкої капусти, Голубці з ковбасою, Голубці з томатами, Голубці на сметані, Голубці з буряковим листям, Голубці з виноградним листям, М’ясні голубці, Пісні голубці.

Словом, голодним залишиться лише той, хто не захоче їсти. А всі інші в черговий раз мають змогу переконатися в інтернаціональності цієї страви, яка може прикрасити найвишуканіший стіл і задовольнити смаки найвибагливішого гурмана. І що, незалежно від розмірів, бичківські голубці однаково смачні!

Залишити коментар